Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

O nas

Začetki podjetja Vrtko segajo v leto 1991, ko sta brata Igor in Marko Kolenc, po izobrazbi strojnika, ustanovila vrtnarsko podjetje. V začetku smo se ukvarjali pretežno z lastno vzgojo okrasnih rastlin.
Vzgojene rastline smo prodajali na Ljubljanski tržnici ter okoliških cvetličarnah.

Zaradi prostorske utesnjenosti smo se iz proizvodnje preusmerili pretežno na trgovanje. Rastline smo pričeli kupovati v tujini (Danska, Nemčija, Nizozemska, Italija, Španija, Belgija) pri trgovcih - posrednikih in tudi neposredno pri proizvajalcih. Leta 2005 smo zaradi povečanega obsega naših nabav pričeli kupovati rastline tudi samostojno; direktno na cvetličnih borzah na Nizozemskem in v Nemčiji.

Svoj prodajni asortima smo dopolnili tudi s prodajo reprodukcijskega materiala za profesionalne vrtnarje. Zaradi majhnosti Slovenskega trga smo prodajne aktivnosti postopoma razširili tudi v sosednje države. Preko sestrskih podjetji smo aktivni tudi na Hrvaškem (od 2003), v Srbiji in v Bosni od leta 2008.
Na področju sadik imamo sklenjene ekskluzivne prodajne dogovore z največjimi in renomiranimi evropskimi proizvajalci sadik in semen; DümmenOrange, Florensis, Deliflor, Gediflora, Dekker, Graines Voltz, Semo, Gautier, ...
Tekom razvoja prodajnega asortimaja smo registrirali in zaščitili blagovno znamko profesionalnih vrtnarskih substratov Terra Vita, ki jih uspešno prodajamo na vseh tržiščih, kjer smo aktivni.

Distribucijo blaga vršimo pretežno z lastnim voznim parkom 4 kamionov, dveh kombijev in 5 lahkih dostavnih vozil.
V Sloveniji smo aktivni tudi na področju maloprodaje, odprte imamo tri vrtne centre in cvetličarno.

V skupini Vrtko trenutno zaposlujemo:
Slovenija : 38
Hrvaška: 5
Srbija: 2

Ker verjamemo, da bo prihodnost poslovanja vse bolj povezana z razvojem elektronskega poslovanja smo pred dvema letoma pričeli intentivno razvijati tudi te prodajne poti.
Vrtnarjem in cvetličarjem omogočamo direktno spletno kupovanje cvetja in rastlin na tujih borznih platformah.
Maloprodajnim kupcem pa nudimo možnost spletnega in kataloškega nakupovanja v naši spletni trgovini FloraExpress.

 

E-novice

Če želite prejamati naše e-novice, nam pošljite vaš elektronski naslov:

Vaš e-mail:

Veleprodaja
Vrtni centri